Apele Comunei Pechea

0
490

Comuna Pechea este străbătută de pîriul Suhurlui care transportă cantităţi foarte mici de apă, cu excepţia zilelor bogate în ploi torentiale cind apele pîrîului ies din matcă, revărsîndu-se din albia majoră a pîrîului mai ales că aceasta are malurile la suprafaţă.

Suhurluiul îşi adună apele din două pîrîiaşe : Suhurluiul cu apă care izvorăşte de la nord de comuna Smulti şi trece prin comuna Corni şi Băleni, unde se uneşte cu Suhurluiul sec, (acesta îşi are izvorul în apropierea pădurii Adam).

Cele două pîriaşe, împreună, trec prin centrul comunelor Pechea, Slobozia Conachi, prin partea de est a comunei Piscu şi se varsă în Siret, la sud de comuna Independenta.

Pînza freatică se află la adîncime relativ mare pe versanţii dealurilor celor două văi -Suhurlui şi Lozova -şi la suprafaţă în luncă.

În părţile mai ridicate, apa este rece şi gustoasă, în timp ce în zona de luncă, este sălcie, cu concentratie mare de sare. În comună sînt numeroase fîntîni care asigură necesarul de apă potabilă, dar care în Viitorul apropiat va fi asigurat prin conducta de aductiune aflată în curs de realizare.

  • Descriere facută în cartea “Comuna Pechea – Arc Peste Timp“, din anul 1972
DISTRIBUIȚI
Articolul precedentClima Comunei Pechea
Articolul următorSolul, Vegetaţia si Fauna Comunei Pechea
Pechea.info este site-ul oficial al celei mai mari comune din Judetul Galati, Pechea. Acest site contine informatii, postari de actualitate exclusiv dedicate comunei noastre! Pe site sunt create sectiune speciale pentru Fotografii, Filmari Video, Stiri, Date despre Comuna si multe altele.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ